15-08-2019

Al 27 weken zwanger

Al 27 weken ver, wat vliegen die weken toch voorbij en toch mag het nog sneller gaan. Mijn wondertje beweegt nu ook meer en meer, wat een zalig gevoel. Oké soms ook wel vervelend als hij wat hoger begint te woelen maar dat neem ik er graag bij. 

De kwaaltjes komen en gaan, voorbij dagen/weken heb ik weer veel last gehad van constipatie, mijn maag die niet helemaal te goei is en ben ik snel moe. Ach ja vervelend maar niets iets waar ik van wakker lig en het hoort er nu eenmaal bij. Ook heb ik wat last van uitslag in mijn gezicht, ik heb dit nagevraagd bij mijn huisarts toen ik voor de suikertest ben geweest maar ze zei me toen ook dat dit waarschijnlijk door de hormonen kwam. We pakken dit als het er nog is na de zwangerschap dan wel aan. Ooh ja de suikertest was goed, iedereen waarschuwde me voor de vieze smaak maar ik kon er nog wel eentje op. Ik vond het helemaal niet slecht, ja wel veel suiker maar ik ken viezere dingen dan dat. Ik was blij met de uitslag want dat wilt zeggen dat ik niet moet opletten met wat ik eet van suikers. 

Ik voel wel aan mijn lichaam dat ik sommige dingen niet meer kan of beter niet meer doe. Mijn buik begint ook meer in de weg te zitten dus sokken aandoen gaat niet meer zo vanzelf. Lang wandelen en iets wat actievere dingen maken me al direct heel moe, zoals vandaag heb ik de auto gepoetst me daarna direct gedoucht maar toen moest ik toch even gaan zitten om te bekomen. 

Vandaag ben ik ook na Biezonder in Paal geweest voor de proefdrukken voor mijn geboortekaartjes, wat spannend!!! Ze zijn super, nu alleen nog keuze maken welk lettertype, welke kleur en hoe ik alles zie. Ik ben nu al tevreden over het resultaat, van de drie voorbeelden kan ik wat mengen tot ik mijn ideaal kaartje heb. Ik had ze wel nog even gestuurd om de naam even in verschillende lettertype te zetten zodat ik kon zien hoe deze tot zijn recht komt. Ik kreeg al direct antwoord dat ze me deze maandag zouden bezorgen. Wat een service!!! Ik ben heel benieuwd hoe de naam gaat zijn in de lettertypes en dan kan ik ook een keuze maken denk ik. 

Er zijn weer wat dagen opkomst waar ik helemaal naar uitkijk, morgenavond een bezoekje brengen aan Evie die de eerste fotoshoot van mijn klein wondertje zal maken en eind deze maand nog eens een 3D echo bij Ons klein geluk. 

En nu nu ga ik nog wat genieten van mijn ventje dat aan het bewegen is en zo weer zalig samen inslaap vallen. 


04-08-2019

Mijn mateke is papa geworden

Al enkele dagen ben ik samen met Kendra en Dennis aan het aftellen na de geboorte van hun kindje. Ze vertelde me in december dat ze zwanger waren een moeilijk moment voor mij omdat ik toen nog voor de operatie stond en niet wist of ik ooit zwanger kon worden. Maar al enkele maanden zijn we samen zwanger, dat was zo leuk we konden bij elkaar terecht en hadden meestal ook samen zin in een ijsje. Enkele weken geleden was Kendra opgenomen omdat ze weeën had en 3cm ontsluiting, ze heeft dan een nachtje moeten doorbrengen in het ziekenhuis ter controle en mocht nadien naar huis maar moest het wel rustig aan doen. Ze was toen nog een maandje te vroeg om te bevallen.


Dat ze niet ging uitdragen tot de 19de was al snel duidelijk, donderdag begon het al met voor weeën. Toen hadden ze samen weer een nachtje doorgedaan in het ziekenhuis maar de weeën kwamen maar niet door dus werden ze terug naar huis gestuurd. Wat vond ik dit allemaal zo spannend zeg! En dan eindelijk zaterdag gingen ze terug naar het ziekenhuis met weeën. Ik stuurde naar Kendra hoe het met haar ging en ze stuurde terug dat ze nu echt elk moment kon komen. Rond 20u45 ging dan ook mijn telefoon, Dennis. Ooh ze is er zei ik? Eindelijk!!!! Dennis kreeg niks gezegd want mijn vragen die kwamen al en hoe is het gegaan? Hoe is het me Kendra? En hoe noemt het?

Alles was goed vlot verlopen en hun wondertje noemt Helena. Wauw super!!! Zo leuk! Ik vroeg nog aan Dennis om een fotootje door te sturen en na ons telefoon gesprekje kreeg ik deze aan. Wat een mooi poppeke. Vandaag ben ik dan ook op babybezoek gegaan, wat keek ik er naar uit om kleine Helena in het echt te mogen zien. Ik kon mijn tranen niet bedwingen bij het zien van dat prachtig wondertje. Zo klein, zo mooi, zo prachtig. Mijn mateke is super fiere papa,  ze straalde beide!!! Ik heb hun kleine wondertje ook mogen pakken, zalig.

Ooh wat kijk ik nu nog meer uit naar mijn prachtig wondertje, ik kan het mij niet voorstellen hoe dat gaat zijn. Het mag voor mij nu toch wel snel november zijn.

Kendra en Dennis geniet van jullie klein mooi prachtig wondertje!!!