30-03-2018

Kinderwenshuis

Maandag 19 maart het gesprek in het kinderwenshuis, ik zat te wachten in een klein gangetje ik hoorde dat er nog een gesprek aan de gang was. Paar minuten later kwam er een koppel naar buiten en ik ik zat hier alleen, alleen met zoveel vragen heb ik wel genoeg vragen die ik beantwoordt wil hebben? Eenmaal binnen verliep alles heel vlot Shanti is dan ook een vlotte madam, we overliepen eerst de vragenlijst die ik via mail had ontvangen zo kwam het gesprek al goed opgang en Shanti kon hieruit ook afleiden dat ik hier al enige tijd over nadenk en het geen bevlieging is. Na de vragenlijst te overlopen, nam ze een brochure over het alleenstaande moederschap. Hier stond enorm veel informatie in, de hele brochure heeft ze samen met mij overlopen.  Ik wist al heel wat dingen door wat op internet op te zoeken maar toch kwam er nog wat extra informatie bij.





Oké al wat meer informatie tijd om verder dingen te plannen zoals een gynaecoloog zoeken die me kon helpen. Shanti raden met I. S. aan die via LIFE werk en ook een thuispraktijk heeft. Shanti maakte voor mij een afspraak bij haar, ik ben nog nooit naar een gynaecoloog geweest omdat ik het eigenlijk niet zo belangrijk vond tot je dan verder  begint na te denken want wat als er daar vanonder iets mis is? Oké afspraak vastgelegd 18 april tijd genoeg om me hierop voor te bereiden. Kan je je eigenlijk voorbereiden hiervoor? 

Dagen na het gesprek in het kinderwenshuis heb ik heel wat slapeloze nachten gehad, ga ik hiermee door? Hoe ga ik dit tegen iedereen vertellen? Hoe gaan mensen hierop reageren? Ga ik dit alleen kunnen? Wat gaat de gynaecologe mij kunnen vertellen? 

Zoveel vragen die nog onbeantwoord zijn en waarop ik zelf de antwoorden nog niet wist. Via internet vind je niet zo heel veel terug over alleenstaande moeders in Belgie van Nederland vind je heel wat terug, maar werkt dit hetzelfde? Geen idee. Ik heb ook het BAMboek gekocht, dit boek gaat over alleenstaande moeders en ook de kinderen hebben hier hun verhaal in gedaan. Maar het gaat over moeders vanuit Nederland en heel veel moeders hebben daar een bekende donor, wat voor mij al niet van toepassing zou zijn. Maar alle extra informatie is welkom.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten